Aspire Atlantis coil-fits

Discussion in 'Factory replacement heads and coils' started by georgemeadal, Jul 26, 2015.

  1. KingNaga

    KingNaga New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2015
    Messages:
    27
    Ok. It might be the o-ring around the thread is bigger on those specific Atlantis coils. Try using the o-ring off one of your old Triton coils. Also push the pin in as far as it'll go before inserting the new coil. It might help no atomizer errors.

    Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
     
    theboysplusme likes this.
  2. theboysplusme

    theboysplusme New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    9
    Cool, I'll try that. Thanks so much!!
     
    KingNaga likes this.
  3. hellcatrydr

    hellcatrydr Bronze Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 5, 2017
    Messages:
    191
    Are you certain you're using Triton coils and not Triton 2 coils?
     
  4. georgemeadal

    georgemeadal Silver Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 8, 2015
    Messages:
    1,152
    Would you please remove the coil and take a picture of it then post it here? It's hard to see what is going on from that other picture.
     
    theboysplusme and shawn.hoefer like this.
  5. theboysplusme

    theboysplusme New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    9
    Sure, here it is.
     

    Attached Files:

  6. KingNaga

    KingNaga New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Sep 23, 2015
    Messages:
    27
    Triton 1/2 coils are the same as Atlantis. You could always try another coil to see if it acts the same.

    Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
     
    theboysplusme likes this.
  7. georgemeadal

    georgemeadal Silver Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 8, 2015
    Messages:
    1,152
    Thanks, that is an Atlantis v2 coil with 4 air holes in the positive pin vs two for V1. That coil should fit perfectly in the Triton tank. Take the coil out completely and screw the base and tank portion together, does it screw in all the way ? The only other thing I can think of is to check that the coil is screwed completely in to the base (add a pic of it screwed in if you can) and also check the chimney area for any obstructions that would prevent the top of the coil from seating all the way.
     
    theboysplusme likes this.
  8. chuckpie85

    chuckpie85 Bronze Contributor ECF Refugee

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    386
    I had the same problem. The o ring on the base of the tank is too large and will not allow you to screw the base in fully. Had the same exact issue with one of my triton v1s. I was not able to locate an oring that was ever the correct size. I just ordered a replacement base for it. There were a couple vendors that had them relatively cheap. If you do not have any luck let me know and I'll see if I can find one of bases since I don't use my Triton's any longer.
     
    aikanae and theboysplusme like this.
  9. theboysplusme

    theboysplusme New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    9

    The tank and base fit together perfectly until I install the coil. When screwing the coil into the base, it will only turn one full turn before stopping. That being said, I don't think it will fulling screw in.. blah. Here's a picture of it:
     

    Attached Files:

  10. theboysplusme

    theboysplusme New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    9

    Awesome, I appreciate that. So, what kind of base am I looking for? Atlantis or Triton?
     
  11. chuckpie85

    chuckpie85 Bronze Contributor ECF Refugee

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    386
    That black o ring on the base closest to the coil will give issues screwing it all the way down when a coil is installed. When no coil was installed on mine the larger one right was able to collapse enough to fully install the base but once a coil was there the resistance was to great. I'm fairly certain that's issue. Icant seem to find my Tritons at the moment but the ring looks too big on yours.
     
    theboysplusme likes this.
  12. chuckpie85

    chuckpie85 Bronze Contributor ECF Refugee

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    386
    Triton base sorry
     
    theboysplusme likes this.
  13. theboysplusme

    theboysplusme New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jan 24, 2015
    Messages:
    9
    Oh, I see.. gotcha. Mine works fine with the Triton coils, it's just the Atlantis ones that won't seem to fully screw in. Idk..

    Thanks for your help :)
     
  14. georgemeadal

    georgemeadal Silver Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 8, 2015
    Messages:
    1,152
    Good morning!...time to go to work. I can see by looking at that picture that your coil doesn't screw fully into the base. It should* screw in a few more turns until the clear o-ring is seated firmly against the base. I'm not sure why that's happening, have you tried more than one new coil?
     
  15. Whiskey

    Whiskey Diamond Contributor Diamond Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    44,447
    Pretty sure they will fit in the Billet box rev4 as well, as soon as I get the mod I will try it and report back
     

Share This Page

Close This Message