1. DOMINATE: VAPING UNDERGROUND WINS BEST VAPE FORUM OF 2016
    CLICK HERE FOR THE VU THREAD AND RESULTS

CUSTOM FIRMWARE EDITOR FOR THE WISMEC REULEAUX RX200, JOYTECH EVIC VTC MINI & CUBOID 200X

Discussion in 'Regulated (Voltage / Wattage / 3.7v/ Temp Control)' started by Doug.E.Fresh, Mar 19, 2016.

  1. Doug.E.Fresh

    Doug.E.Fresh New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 4, 2015
    Messages:
    20
    Ok first if this has already been mentioned then I apologize. I happened to stumble upon a site with some tools in a zip file to modify the fonts by means of a pixel editor. This is described for the Evic VTC Mini, Wismec Reuleaux RX200, and Joyetech Cuboid 200w. This is a windows .exe program. However I use a mac but using wine I was able to load the program and open the most recent RX200 3.0 firmware and see the on screen menu items and units (in varying sizes) displayed in pixels. However I'm a bit confused about how to move forward from here perhaps someone else can take the wheel and make some cool new fonts for the firmware. I'd like to see the colors for the RX200 inverted if anyone can figure this out. Anyway looking at the site views and site downloads I'm assuming not many people have discovered this yet but I could be very wrong. Enjoy! :cool:

    http://pictape.com/devices/custom-firmware-for-the-evic-vtc-mini-cuboid-rx200.php
     
  2. navybound95

    navybound95 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    8
  3. Huckleberried

    Huckleberried ISO: Yoda Staff Member Senior Moderator VU Donator Diamond Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 3, 2014
    Messages:
    23,382
    Do you work for pictape? Their links are showing up everywhere and it's really starting to look like spam.
     
  4. Mythical_OD

    Mythical_OD Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Feb 1, 2016
    Messages:
    1,594
    So the only think you can really change on the RX is the puff timer? Lame. Theres really not much you can customize on a tiny little pixel screen thats already stuffed full of all the information you need
     
  5. navybound95

    navybound95 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    8
    You can also change the font of the letters/numbers, and edit strings to change things like "wattage" to whatever you like as long it has an equal amount of letters or less.
     
  6. Ravendark

    Ravendark New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jan 26, 2016
    Messages:
    41
    any documentation on how to use the editor?
     
  7. djshitshow

    djshitshow New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 21, 2016
    Messages:
    3
    I cant seem to get the link to work. I have spent too much time failing to get NFimwareEditor to even remotely work. any advice?
    Thanks
     
  8. navybound95

    navybound95 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    8
    What issues are you having with NFirmware editor?
     
  9. navybound95

    navybound95 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    8
    I'll make a Youtube video in a little while showing how to use the program.
     
    rchmx likes this.
  10. djshitshow

    djshitshow New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 21, 2016
    Messages:
    3
    My issue is with installing the program itself. I don't know if it's my pc or my own incompetence. The best results, it almost loaded, there was an error notification and it loaded the program but it wouldn't do anything, at all. And I tried everything. So I tried reinstalling it and it won't load at all now.
     
  11. MrScaryZ

    MrScaryZ VU Donator Platinum Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    5,880
    You sure that It will not flash the unit and say "haha your fucked"?
     
    Skullzz likes this.
  12. djshitshow

    djshitshow New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 21, 2016
    Messages:
    3
    success haha thanks for the moral support. and @MrScaryZ I have a bunch of product made with the program so im certain its good. and a bricked rx200 is usually a easy fix
     
  13. raymo2u

    raymo2u VU Donator Platinum Contributor Unlisted Vendor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 31, 2015
    Messages:
    8,650
    I would say FONT Editor and not Firmware editor, it may edit the firmware to do so but just editing a font is one of the easier things you could accomplish...
    [​IMG]
     
  14. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
    Awesome! Is there a way to add a splash screen?
     
  15. raymo2u

    raymo2u VU Donator Platinum Contributor Unlisted Vendor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 31, 2015
    Messages:
    8,650
    It would need to be coded/injected...if theres one already then it can be edited, if not then it has to be created.
     
  16. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
    In the RX200 .bin, there is a stylized "beyond" logo, but I cannot see where it is used. It can be edited and is the last item in the "images" category.
     
  17. raymo2u

    raymo2u VU Donator Platinum Contributor Unlisted Vendor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 31, 2015
    Messages:
    8,650
    You have a link for the custom .bin? Ill see what I can do
     
  18. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
    I can't upload the file here, says unsupported file extension, however, it is in the update package you get here:

    http://www.wismec.com/product/reuleaux-rx200/

    It is in the RX200 version 3.1 .bin file, under images. It is the last image.
     
  19. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
    I figured out what the placeholder 0xA2 was for, it is a splash screen that you can activate in the NFirmware "patches" section. It activates after you vape and will display whatever you replace the "beyond" logo with for 15 seconds. It must be in there for a beyond co-branded mod.
     
  20. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
  21. navybound95

    navybound95 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    8
    You don't install the program at all. You simply extract all the contents of the zip file into a folder and run the exe.
     
  22. navybound95

    navybound95 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    8
    Here's that YouTube video. Would've gotten it up sooner, but I had a pretty busy weekend.
     
  23. BONEY82

    BONEY82 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 7, 2016
    Messages:
    2
    How do I make my own?
     
  24. DeadMale

    DeadMale New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 7, 2016
    Messages:
    4
    How do you activate it in the patches screen, I don't even see a patch for it.


     
  25. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
    In the "Patches" tab, you should see a check box that says "Splash" next to it. Click on the box and then click on the button down below that says "Apply patches" and save the file. Upload it to your RX200 and you're done! Then, depending on what you have in the 0xA2 placeholder, that will display a few seconds after you vape.
     
  26. DeadMale

    DeadMale New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 7, 2016
    Messages:
    4
    Thanks man, will check it when get home!
     
    Spyg0at likes this.
  27. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
    [​IMG]

    Just getting silly!
     
    renzyb likes this.
  28. DeadMale

    DeadMale New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 7, 2016
    Messages:
    4
    Man, still not seeing what you're talking about. What firmware file are you loading into NFirmware? Maybe if you could post screen shot of the tab. I don't think I've got the same files as you, so not getting that option for splash screen.
     
  29. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
    Open NFirmware and load this file:
    [​IMG]

    Once it loads, look under "images" at the last placeholder, 0xA2. This is your splash display. Do with it as you like, it is a pretty big canvas. The active preview window lets you see your image as it will appear on your mod.
    [​IMG]

    Then click on the "Patches" tab up top and click the "splash" box.
    [​IMG]

    Then click on "Apply patches" you should get this message.
    [​IMG]

    Then save the file and load it to your mod. Hope this helps.
     
  30. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
    By the way, you get that file, Reuleaux_RX200_V.310.bin from Wismec's website, it is part of the update program. You need that to upload the altered program to your mod.

    Get it here: http://www.wismec.com/product/reuleaux-rx200/
     
  31. DeadMale

    DeadMale New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 7, 2016
    Messages:
    4
    I had to update NFirmware to 3.81, an that enabled the patches to show up. Thanks very much man! IMG_20160508_010302558.jpg
     
    Spyg0at likes this.
  32. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
    Awesome bro! Glad you got it going!
     
  33. navybound95

    navybound95 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    8
    Just watch the video I posted showing how it's done.
     
  34. heathersman1983

    heathersman1983 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 9, 2016
    Messages:
    5
    Im having trouble getting any firmware i create to flash to my rx200....i change the splash to my image and activate patch save encripted and i brick the darn thing every time i try....any ideas?
     
  35. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
    make sure you have the latest version of NFirmware, and the newest edition of the Wismec upgrade package.
     
  36. heathersman1983

    heathersman1983 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 9, 2016
    Messages:
    5
    i have the latest of both the nfirmware and the wisemec 3.10 upgrade and have no problems flashing things that others had made just things that i am creating myself and i know it either must be my error or my crappy laptop...but as i said i have no problems with firmware that others created...im just trying to create one with my company logo of the vape store where i work...i cant figure it out???
     
  37. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
    weird. I created plenty of my own logos with no issues.
    [​IMG]
     
  38. heathersman1983

    heathersman1983 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 9, 2016
    Messages:
    5
    which way is the correct way to save the file decrypted or encrypted and whats the diffrence? forgive me for my ignorance?
     
    Spyg0at likes this.
  39. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
    I save them as encrypted. Not sure of the difference.
     
  40. heathersman1983

    heathersman1983 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 9, 2016
    Messages:
    5
    I had to rewatch the video but i am doing exactly as described but to no avail!!! hmmmm:headbang:
     
  41. navybound95

    navybound95 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    8
    Upload the firmware you made and I'll try and flash it on my device.
     
  42. BONEY82

    BONEY82 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 7, 2016
    Messages:
    2
    hi mate mate I'm wanting to mate a font do you have a program or could you help me ouy cheers
    OTE="Spyg0at, post: 1131763, member: 47323"][​IMG]

    Just getting silly![/QUOTE]
     
  43. Spyg0at

    Spyg0at Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 11, 2016
    Messages:
    2,226
    I don't make fonts, I just do splash screens.

    [​IMG]
     
  44. heathersman1983

    heathersman1983 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 9, 2016
    Messages:
    5
    Any clue how to use the patch creator? Would like to create some custom patches just cant figure it out
     
  45. Sloppsta

    Sloppsta New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    1
    Amm i missinh something here? I downloaded the latest nfirmware and rx200 3.10 today. Nfirmware lists no patches. I even downloaded a 3.10 (old) theme and it has a custom splash screen and says the patch is installed yet still doesnt work when i flash it...
     
  46. OneBadWolf

    OneBadWolf VU Donator Gold Contributor ECF Refugee

    Blog Posts:
    1
    Joined:
    Aug 3, 2015
    Messages:
    1,963

    Not quite there yet, However...


    The bar has been raised!!


    https://github.com/ClockSelect/myevic


    This is so good, that because it is not yet ported for my RX's, I bought a Cuboid Mini, just so I could try this firmware.

    It is spectacular.

    A long time ago, I had some involvement with Rockbox.

    http://www.rockbox.org/


    YEARS before Apple got around to it, I was able to watch video on my Ipod. And use the calculator. And play Doom. And use Paint, and a word processor, or play one of nearly 50 games. All running faster and better than anything Apple made. It even incorporated a Gameboy emulator, so you could use your Ipod to play all your old Gameboy games.

    Oh, did I mention that Itunes was unnecessary? You could just drag and drop your music and video files directly onto the Ipod. Even in Linux.


    Apple's response? Did you guess:


    "Wow! Look at all this amazing stuff that we never even thought of incorporating! And these guys do it for fun!!

    We need to up our game here at Apple, and begin thinking outside the Mac Box!!



    If that's what you guessed, you'd be wrong. It was more like:


    " Who the fuck do these meddlesome geeks think they are????? I'm Steve fucking Jobs! Have our corporate assassin in my office in one hour! Cancel that March of Mofkng Dimes shit for this afternoon. And the lawyers. Bring the lawyers to me as well, I don't care if the fucking Kracken is still in Beta, release that bad boy too!! And get me another black turtleneck, without Albanian Latte stains on it!!


    What Apple's actual response was, after the courts determined that after a person bought an Apple product, they could do whatever the fuck they liked with it, was to "Show Us!!!".

    By encrypting the bootloader so that only "official" Apple firmware could be loaded.

    Unfortunately for Apple, they never paused to consider that if amateur hobbyists could write not just an alternative OS for the Ipod, but an entire platform that worked on MULTIPLE different devices, and Apple was still trying to make video function, that perhaps they lacked the brain power to actually design a encryption system, that would not be trivial to overcome. Which of course, is what happened.

    Over, and over, and over, Apple getting more and more poo-faced each time, and doubling down on exercising their God given right to make really expensive, under-performing shit.


    Wismec/Joyetech have not been this way. They don't directly endorse open source firmware, but they realize the benefits to themselves, and their customers, that open source provides. They understand, that if they had imaginations, they would not be "Big fkn Business"..
     
    Last edited: Oct 13, 2016
  47. Zander

    Zander New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    102
    I can not get NFirmwareEditor.v5.1 to work either... I just get an error saying "NFirmwareEditor has Stopped Working"? I am using Windows 7

    Scratch that! I got it to work by placing the Extracted zip folder into my Programs Folder on the C Drive. I guess it will not run if it's on the desktop?
     
    Last edited: Oct 28, 2016

Share This Page

Close This Message