Help with ohm on procolor

Discussion in 'Ask An Expert' started by KLY1979, Oct 1, 2017.

  1. KLY1979

    KLY1979 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 1, 2017
    Messages:
    1
    Hello. I'm new to all this so I'm trying to learn. So I am using a Smok procolor mod with a medusa rdta. I purchased a package of coils that range from .36 ohm to .5 ohm but my mod is set on .162 and I cannot seem to find out how to change it. I've seen other mods where is is very simple change in the settings but not on this. Is this something I should even worry about? Any advice will help. Thanks
     
  2. ChrisL

    ChrisL VU Donator Silver Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jun 10, 2015
    Messages:
    1,302
    You can always check out youtube for reviews and tutorials.
     
  3. eStorm

    eStorm Bronze Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Aug 29, 2017
    Messages:
    243
    Smok mods detect the resistance (ohm) of your coil automatically. Compared to other brands sigelei for example, smok does not have a separate menu/system button for that, or I haven't found it yet lol. So every time you screw your Atty on the mod it will ask you new/old coil if you made changes, then you can hit yes or no.

    Ohms do differ depending on battery life/mod/used prior/dry burnt/material itself when heated or at room temperature, gunked up etc.
    However, its mostly just a difference of max .2. What you're describing makes me ask the following question. Are you trying to run a dual coil build or single? Because if you're trying to do dual coil setup, the ohms divide by 2. The description of your pre made coils is for single builds. Here's a good site http://steam-engine.org , that most of us recommend when building your own coils or using pre mares in a build deck.

    So make sure, if not building on a 510 stand or an ohm meter, but using your own mod to remove the Atty from the mod itself, and put it back on after installing new coils, even if its the same ones or just have been cleaned, to get an accurate reading before firing/dry burning it. Hope it helps.
     
  4. Drake m

    Drake m New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jun 10, 2017
    Messages:
    105
    Smok pro color does not give you the option to adjust ohms in the menu. It only gives you the new and old coil option. But .162 ohms is still well within the range for it to fire the coils.
     
  5. Gluttony

    Gluttony New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Nov 15, 2017
    Messages:
    1
    Smok procolor does have a option to change the OHMS it' as followed
    1. Lock your smok procolor ( by hitting the side button 5 times quick. )

    2. Hold the right button in the center, it will show locked then show you'e OHMS

    3. As it shows your OHMS use the same buttons you would use to turn your watts up and down. Mine only went down to 95 OHMS.

    Hope this helps
     
  6. Mikenarmy06

    Mikenarmy06 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Nov 26, 2017
    Messages:
    1
    I just made an account to let you know you are the man. Have been looking for two days after I got this mod from a friend for Thanksgiving and found it is not auto detecting all my 510's. I have a .4 it kept trying to run at .1 something. Second mod after an entry 50W Segeli and love it. Thank you for sharing your wisdom.
     
  7. Poindextercolby

    Poindextercolby New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Nov 28, 2017
    Messages:
    1
    Thank you you’re the man my throat was burning like hell after I put a different coil in and couldn’t adjust it
     
  8. Cloudycat

    Cloudycat New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 20, 2017
    Messages:
    1

    You’re the best! Thank youuu
     
  9. stringsnsushi

    stringsnsushi New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Yesterday
    Messages:
    1
    I have been searching all over web for tips on adjusting the ohms for the coils I have and this post alone was the info I needed.
    You are the dude, my dude!!
     

Share This Page

Close This Message