iStick Pico -"Atomizer short"-no short.

Discussion in 'Regulated (Voltage / Wattage / 3.7v/ Temp Control)' started by conanthewarrior, Jun 12, 2018.

  1. conanthewarrior

    conanthewarrior Gold Contributor Member For 3 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    May 14, 2015
    Messages:
    3,191
    Hi everyone, I hope you are all OK.

    I decided to use my Pico as it hasn't got much love lately, and it was fine at first. Now it will display "atomiser short", until I unscrew it, fire so it says `"No atomiser" then screw it back on. Sometimes this will fix it, other times it won't.

    I know there is no short as I checked over the RDA and build, and also it isn't throwing up this error message on any other mod.

    It's with a Derringer RDA. I really like the Pico as its my smallest mod, and paired with a low power, flavour set up is a great little device.

    Any ideas on a fix for this, or is it time to trash the Pico and get a new one?
     
    Pegleg Meg likes this.
  2. Mykreign

    Mykreign Gold Contributor Member For 2 Years VU Challenge Team

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Aug 17, 2016
    Messages:
    3,766
    Sounds like a short in the mods 510. Is it spring loaded? spring may have snapped or could be something is misaligned.
     
    Pegleg Meg likes this.
  3. PoppaVic

    PoppaVic Silver Contributor Member For 3 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Sep 5, 2014
    Messages:
    1,395
    yeah, Pico's are spring-loaded. Given the prices on old Pico's, give it a good cleaning with ethanol/isopropyl, poke it some and give it a good whack - it may free up or it may die - but that's all you can do.
     
  4. KingPin!

    KingPin! In my defence, I was left unsupervised ^^ Staff Member Senior Moderator VU Donator Platinum Contributor Member For 1 Year VU Challenge Team Reviewer

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 23, 2016
    Messages:
    5,912
    Have you tried a different tank mate? Could be a thread length issue
     
  5. LarryPer123

    LarryPer123 Bronze Contributor Member For 3 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    177
    Mine does the same thing sometimes, don’t know why, but sometime you have to marry the tank with the mod, so just try another one
     

Share This Page

Close This Message