New Smok Alien Firmware v1.2.11 Available

Discussion in 'Regulated (Voltage / Wattage / 3.7v/ Temp Control)' started by DX9, Jan 18, 2017.

  1. DX9

    DX9 Bronze Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 31, 2016
    Messages:
    189
  2. Gents

    Gents New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 5, 2016
    Messages:
    125
    Whats great about this filmware? what am I upgrading for?
     
  3. Breazy_Com

    Breazy_Com Excellence In Service VU Vendor VU Donator Platinum Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    6,392
    Looks like it makes the A version the same as the B version.
     
  4. aquaholic2491

    aquaholic2491 Bronze Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 26, 2016
    Messages:
    277
    updated, thanks for the headsup
     
  5. georgemeadal

    georgemeadal Gold Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 8, 2015
    Messages:
    1,844
    I just updated and it is now giving me V1.2.2 not v1.2.11
    I dunno.
     
  6. Vapin4Joy

    Vapin4Joy Diamond Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    11,864
    georgemeadal likes this.
  7. georgemeadal

    georgemeadal Gold Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 8, 2015
    Messages:
    1,844
    Vapin4Joy likes this.
  8. Vapin4Joy

    Vapin4Joy Diamond Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    11,864
    Good you got it! Great mod! ;):)
     
  9. SirRichardRear

    SirRichardRear AKA Anthony Vapes on Youtube VU Donator Diamond Contributor Member For 1 Year Reviewer

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 8, 2016
    Messages:
    11,356
    It's funny they rolled back the firmware.
    thats why 1.2.11 is newer then 1.2.2

    I updated my gpriv, alien, and G320 last saturday
     
    georgemeadal likes this.
  10. Vapin4Joy

    Vapin4Joy Diamond Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    11,864
    Yea, 11 is less than 2! :crazy:
     
    Foggz likes this.
  11. SirRichardRear

    SirRichardRear AKA Anthony Vapes on Youtube VU Donator Diamond Contributor Member For 1 Year Reviewer

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 8, 2016
    Messages:
    11,356
    ha lol i take that back. i was thinking 1.2.1.1
    my brain farted for sure.
     
    Vapin4Joy likes this.
  12. Vapin4Joy

    Vapin4Joy Diamond Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    11,864
    24mg does that. ;):giggle:
     
    Mebejedi and SirRichardRear like this.
  13. celticluvr

    celticluvr Gold Contributor Member For 1 Year ECF Refugee

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 18, 2016
    Messages:
    2,518
    Can I upgrade to the .11 straight from the 1.2.1? I never upgraded to the .2 and don't want to be left in the dust. :D
     
    Vapin4Joy likes this.
  14. Khassy

    Khassy Platinum Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jan 24, 2017
    Messages:
    9,231
    I did without any problems.
     
    celticluvr likes this.
  15. Vapin4Joy

    Vapin4Joy Diamond Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    11,864
    Yep. :)
     
    celticluvr likes this.
  16. Dbro84

    Dbro84 New Member

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jan 2, 2017
    Messages:
    149
    :headbang: (FYI: There is no driver to match Apple Mac OS from the PCB chip vendor.):gaah:
     
  17. BPROSEK

    BPROSEK Silver Contributor Member For 1 Year

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    916
    Hi all,

    So I was on an upgraded kick today, finally got my r200 to update, did the rx200s with the custom firmware and then finally my alien!

    I did the upgrade but had one question, on the smok site it said that the config had to be 00013000, but my config was not changeable and read FFFFFFFF.

    It looks like the upgrade worked as I see the new coil select screen, but I wanted to make sure I did everything correctly or if I needed to change something regarding that config file?
     
  18. Vapin4Joy

    Vapin4Joy Diamond Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    11,864
    Turn the Alien off then on, what firmware version do you see on the screen?
     
  19. BPROSEK

    BPROSEK Silver Contributor Member For 1 Year

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    916
    I see the new version
     
    Vapin4Joy likes this.
  20. Vapin4Joy

    Vapin4Joy Diamond Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    11,864
    Then you are good. ;)
     
    BPROSEK likes this.
  21. celticluvr

    celticluvr Gold Contributor Member For 1 Year ECF Refugee

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 18, 2016
    Messages:
    2,518
    I haz a sad.... Upgraded my software and it reset my puff counter... :cry: On the bright side it reads my ohms better now.
     
    Vapin4Joy and SirRichardRear like this.
  22. Vapin4Joy

    Vapin4Joy Diamond Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    11,864
    :rolleyes::giggle:
     
    celticluvr likes this.
  23. celticluvr

    celticluvr Gold Contributor Member For 1 Year ECF Refugee

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Mar 18, 2016
    Messages:
    2,518
    And my juice tastes better... weird.

    Don't laugh I was at 15000 puffs. :p:giggle:
     
    Dutch0hms, Foggz and Vapin4Joy like this.
  24. Vapin4Joy

    Vapin4Joy Diamond Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    11,864
    I suppose that could be possible, being that the update tweaks settings.
     
    celticluvr likes this.
  25. gakudzu

    gakudzu Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2016
    Messages:
    2,392
    Just checking in to see if everyone is happy with the latest FW. I seem to have gotten a new G2 with prehistoric FW. So if I gotta update, I might as well update the Aliens, too.
    Everything appears in order here. Carry on.
     
  26. Mebejedi

    Mebejedi Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    83
    I'm debating on upgrading. My Alien is brand-new and working fine, and I haven't tried any TC. Plus, I haven't had any misfires, so I think I'll wait.
     
  27. SirRichardRear

    SirRichardRear AKA Anthony Vapes on Youtube VU Donator Diamond Contributor Member For 1 Year Reviewer

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 8, 2016
    Messages:
    11,356
    I'm on the latest version. Works great for me but u haven't tested the temp control

    Sent from my SM-G935V using Tapatalk
     
  28. Vapin4Joy

    Vapin4Joy Diamond Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    11,864
    After the update, I notice more accurate ohm.
     
    SirRichardRear likes this.
  29. Mebejedi

    Mebejedi Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    83
    Anyone have a link to the best video showing the procedure? I'm aware there's a lot of steps, and apparently I have to hold the fire button the whole time (after removing batteries), so it has to be done one-handed, then? I'd like to get it right the first time (obviously), and want to make sure everything's prepared so there aren't any hiccups.
     
  30. SirRichardRear

    SirRichardRear AKA Anthony Vapes on Youtube VU Donator Diamond Contributor Member For 1 Year Reviewer

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 8, 2016
    Messages:
    11,356
    I haven't seen a video on it. I could always make one if needed but it's pretty simple. The site gives step by step details

    Sent from my SM-G935V using Tapatalk
     
    Vapin4Joy likes this.
  31. Vapin4Joy

    Vapin4Joy Diamond Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    11,864
    SirRichardRear likes this.
  32. Breazy_Com

    Breazy_Com Excellence In Service VU Vendor VU Donator Platinum Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    6,392
    Just did all of my aliens and G Priv. The alien one is a little confusing. I think the big thing is that when you search for the file you downloaded and extracted is to make sure when you click on it you look at the lower right (file types) and make sure you select all files or you will forever see the message no file found lol
     
    gakudzu, Vapin4Joy and SirRichardRear like this.
  33. Khassy

    Khassy Platinum Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jan 24, 2017
    Messages:
    9,231
    I'm pretty stupid but I followed the step by step directions on Smok's site and had no problem whatsoever understanding or following them. :)
     
  34. Vapin4Joy

    Vapin4Joy Diamond Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    11,864
    I check erase all and then do the install, per Daniels YouTube.
     
  35. Mebejedi

    Mebejedi Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    83
    Well, I went ahead and did it. Pretty painless and easy, really. Vape does seem a little smoother with my Q2 coil.

    Just curious...is there a reason why the Alien doesn't just assume there's a new coil every time and adjust accordingly? Does that have something to do with memory presets (if you've manually adjusted the ohms?)
     
    Khassy likes this.
  36. SirRichardRear

    SirRichardRear AKA Anthony Vapes on Youtube VU Donator Diamond Contributor Member For 1 Year Reviewer

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 8, 2016
    Messages:
    11,356
    My advice is never adjust the ohms

    Sent from my SM-G935V using Tapatalk
     
    gakudzu likes this.
  37. gakudzu

    gakudzu Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2016
    Messages:
    2,392
    I had no trouble updating my G2 and Slice, but I could not get the Aliens to update. I finally figured out to choose "all file types", and it told me "file too large". I just had to give it up. Computes piss me off, which is why I don't own one anymore.
     
  38. Mebejedi

    Mebejedi Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    83
    Oh, I never would adjust the ohms....just wondering why the New Coil setting wasn't simply automatic.

    And just for my curiosity, I know my Q2 coil is .2 ohm, but the Alien reads .427. I assume that's .2 ohm per coil, then?
     
  39. gakudzu

    gakudzu Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2016
    Messages:
    2,392
    The Q2 is 0.4ohms.
     
    SirRichardRear likes this.
  40. Mebejedi

    Mebejedi Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    83
    Weird. This picture says 0.2, but another picture says 0.4.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    gakudzu likes this.
  41. Vapin4Joy

    Vapin4Joy Diamond Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jul 17, 2015
    Messages:
    11,864
    Misprint, scroll down the page and look! ;)
     
  42. gakudzu

    gakudzu Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2016
    Messages:
    2,392
    Yeah, I thought they were a myth. I've only seen the 0.2's in that picture. Never seen them for sale anywhere.

    The resistance is printed on the coil itself, just above the wattage range. I apologize if you actually have the 0.2.
     
  43. Mebejedi

    Mebejedi Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    83
    Lol, no worries. My coil says .4. I was just having trouble reading it through the juice, and googled a pic instead.
     
    gakudzu likes this.
  44. Breazy_Com

    Breazy_Com Excellence In Service VU Vendor VU Donator Platinum Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    6,392
    When you chose all file types did you navigate to the update bin file then select that one only ?
     
  45. Mebejedi

    Mebejedi Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    83
  46. gakudzu

    gakudzu Gold Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2016
    Messages:
    2,392
    Yeah, but by that point I had been asked to "open file with..." one too many times. Once I chose to open with IE, and stuck me with that from then on. I tried deleting and redownloading the .zip, but it kept wanting to open the .HEX file with IE because I told it to the first time. It's been 7 or 8 years since I owned a pc, and I've pretty much forgotten how to use one.

    Now if I could update with my phone or PS3, that would be nice. Lol
     
  47. DX9

    DX9 Bronze Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Dec 31, 2016
    Messages:
    189
    Model A
     
  48. Mebejedi

    Mebejedi Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Oct 8, 2014
    Messages:
    83
    That's weird. I'm at 1.2.2, and I just get this.

    [​IMG]
     
    Khassy likes this.
  49. Khassy

    Khassy Platinum Contributor

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Jan 24, 2017
    Messages:
    9,231
    I'm at 1.2.11 and getting the same.
     
  50. Breazy_Com

    Breazy_Com Excellence In Service VU Vendor VU Donator Platinum Contributor Member For 2 Years

    Blog Posts:
    0
    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    6,392
    1.2.11 is higher level than 1.2.2 just get it to that
     

Share This Page

Close This Message